UBS ve Credit Suisse’in İsviçre Birimleri 1 Temmuz’da Birleşiyor

İsviçre'nin önde gelen bankalarından UBS ve Credit Suisse'in İsviçre birimleri, 1 Temmuz'da birleşiyor.

İsviçre’nin bankacılık alanındaki devleri UBS ve Credit Suisse’in İsviçre birimleri, yakın bir tarihte önemli bir birleşme sürecine girecek. UBS İsviçre Başkanı Sabine Keller-Busse, bu birleşmenin 1 Temmuz’da tamamlanabileceğini belirtti.

Keller-Busse, Neue Zuercher Zeitung gazetesine verdiği röportajda, birleşme sürecinin “çok iyi” gittiğini vurguladı. “Birleşme 1 Temmuz 2024’e kadar tamamlanabilir.” diyen Keller-Busse, müşterilerin UBS’nin BT sistemlerine 2025 yılı içinde geçmeye başlayacağını da ekledi. UBS ve Credit Suisse’in ana şirketlerinin birleşmesi ise geçtiğimiz ayın sonunda tamamlanmıştı.

Geçen Sene Açıklanmıştı

Geçtiğimiz yıl Mart ayında İsviçre Cumhurbaşkanı Alain Berset, küresel bankacılık piyasalarını sarsacak daha fazla çalkantıdan kaçınmak amacıyla UBS’in, küçük rakibi Credit Suisse’i satın aldığını duyurmuştu. Berset, bu gelişmeyi “Uluslararası piyasaların istikrarı için büyük önem taşıyan bir anlaşma” olarak nitelendirmişti.

Bu birleşmenin tamamlanmasıyla birlikte İsviçre bankacılık sektöründe yeni bir dönem başlamış olacak. UBS ve Credit Suisse’in birleşmesi, bankacılık dünyasında büyük bir dönüşümün işareti olarak görülüyor.

Bu birleşme ile birlikte, İsviçre bankacılık sektörü büyük bir değişim yaşayacak. UBS’nin güçlü yapısı ve Credit Suisse’in deneyimi bir araya gelerek müşterilere daha geniş ve güçlü bir hizmet yelpazesi sunacak.

Exit mobile version