Timur Cihantimur Cezaevinde İntihar Girişiminde Bulundu

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla bir kişinin ölümüne neden olan ve sonrasında annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargılandığı davanın ikinci duruşması gerçekleşti. Cihantimur'un avukatlarının, müvekkillerinin serbest bırakılması için hakime yalvardıkları öğrenildi. Ayrıca Cihantimur'un cezaevinde intihar girişiminde bulunduğu ve kendisine zarar vermemesi için çıplak soyulduğu belirtildi.

1 Mart’ta İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen kazada, Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti. Bu kazanın sorumlusu 16 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, olaydan 106 gün sonra ABD’de yakalanarak tutuklandı. Duruşmayı takip eden gazeteci Emrullah Erdinç, mahkemedeki dikkat çekici anları kamuoyuna aktardı.

Erdinç’in aktardığı bilgilere göre Cihantimur’un avukatı, sanığın serbest bırakılması için “Bu genç adamı serbest bırakın, kaçmayacağının garantisini veriyoruz.” diyerek talepte bulundu. ABD Adalet Bakanlığı’nın atadığı avukat ise Cihantimur’un kaçma eğiliminde olduğunu belirterek, “Bu kişiler her zaman kaçma eğilimindedir. Babası güçlü ve varlıklı, bu imkanlarla kolayca kaçabilirler.” şeklinde savunma yaptı ve Cihantimur’un tutukluluk süresinin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Timur Cihantimur’un avukatı, müvekkilinin cezaevinde intihar girişiminde bulunduğunu ve kendisine zarar vermemesi için tecrit edildiğini belirterek, “Genç adam tecrit ediliyor, ilaçlarını alamıyor ve farklı ilaçlar verildiği için alerji oldu. Durumu iyi değil.” dedi. Kötü cezaevi koşulları nedeniyle inceleme talebinde bulunan avukatın bu talebi mahkeme tarafından kabul edildi ve soruşturma başlatılmasına karar verildi.

Savcı Kristin Kearney, Cihantimur’un serbest kalması durumunda ekonomik olanaklarının kaçma riskini artıracağını belirterek, cezaevinin koşullarının kötü olmadığını ancak lüks bir hayat süren Cihantimur için şok edici olmasının normal olduğunu ifade ederek tutukluluk sürecinin devam etmesini istedi.

Exit mobile version