SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ticaret Bakanlığı Kurban Bayramı Öncesi Market Denetimlerini Artırdı

Yayınlanma:
ABONE OL
Ticaret Bakanlığı Kurban Bayramı Öncesi Market Denetimlerini Artırdı

Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Kütahya, Kocaeli, Diyarbakır ve Van’daki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fiyat ve etiket kontrolleri yapıldı. Denetimlerde, ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki uyum, etiket değişim tarihleri ve ürünlerin önceki fiyatları incelendi.

Marketlerin manav reyonlarında da detaylı incelemeler yapıldı. Meyve ve sebzelerin menşe ve geliş fiyatı bilgileri Hal Kayıt Sistemi üzerinden kontrol edilerek, tüketicilere doğru bilgi sunulup sunulmadığına bakıldı. Denetimlerin yoğun şekilde devam edeceği belirtildi.

Yetkililerden Açıklamalar

Ankara İl Ticaret Müdür Vekili Elif Tan, denetimlerin öncelikli olarak ürünlerin etiketlerinin bulunup bulunmadığını kontrol etmekle başladığını ifade etti. Tan, “Etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumlu olup olmadığını da dikkatlice inceliyoruz. Denetimlerimize yoğun şekilde devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe ise bayram öncesinde marketlerdeki denetimlerin yanı sıra yoğun şikayet aldıkları kafe ve restoranları da kontrol ettiklerini belirtti. Menteşe, İstanbul’da 1-31 Mayıs döneminde 7 bin 209 işletme denetlendi, 19 bin 357 aykırılık tespit edildi ve 42 milyon 43 bin 404 liralık idari işlem uygulandı.” bilgisini paylaştı.

Diğer İllerdeki Denetimler

Antalya İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde marketlerde evrak kontrolü yaparken, temel gıda, manav, bakliyat, şarküteri, temizlik ve ihtiyaç malzemelerinin etiket ve kasa fiyatlarını da inceledi.

Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, denetimlerin Kurban Bayramı’na yaklaşıldıkça yoğunlaştığını belirterek, “Satıştan kaçınma ve stokçuluk yapılıp yapılmadığını inceliyoruz, ayrıca fahiş fiyat artışlarını da kontrol ediyoruz. Denetimlerimiz her gün düzenli olarak yapılmakta ve vatandaşlardan gelen tüm şikayetler değerlendirilmektedir.” dedi.

Adana’da ise Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki iş yerlerinde fiyat ve etiket incelemeleri yapıldı. İşletme sahipleri, olası ihlaller konusunda uyarıldı.

Bayramda Yoğun Tüketilen Ürünlere Özel Denetim

Kütahya Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun, bayramda daha çok tüketilen tatlı, şeker, kolonya ve diğer temel gıda malzemelerine yönelik denetimlerin arttığını belirtti. İzmir Ticaret Müdürlüğü ekipleri de Alsancak’ta faaliyet gösteren lokanta, kafe, pastane gibi yerlerde fiyat listelerinin görünür şekilde işletmelerin önüne konulup konulmadığını kontrol etti.

Kocaeli, Diyarbakır ve Van’da da Ticaret Bakanlığı ekipleri, temel gıda ve ihtiyaç ürünleri satan işletmelerde yoğun denetimler gerçekleştirdi. Ekipler, fiyat etiketi ve kasa fiyatı uyumsuzlukları gibi konuları titizlikle inceledi.

İlgili Haberler

Pençe-Kilit Operasyonunda Bir Askerimiz Şehit Düştü
Gündem
21 Haziran 2024
Pençe-Kilit Operasyonunda Bir Askerimiz Şehit Düştü

Bugün yapılan açıklamada, operasyon bölgesindeki arama tarama faaliyeti sırasında çıkan çatışmada Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un şehit düştüğü belirtildi. Bakanlık, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadelerine yer verdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar […]

Bayram Tatilinde Gerçekleşen Trafik Kazaları Nedeniyle 49 Kişi Hayatını Kaybetti
Gündem
21 Haziran 2024
Bayram Tatilinde Gerçekleşen Trafik Kazaları Nedeniyle 49 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden vatandaşların dönüş yolculuklarının başladığını belirtti. Geri dönüşlerin başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğunun da artmaya başladığını ifade eden Bakan Yerlikaya, sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Yerlikaya, sürücülere hız sınırlarına riayet etmeleri, emniyet kemerlerini takmaları ve trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattı. Trafik kazalarının önüne geçmek için alınması gereken bu […]

Şarampole Uçan Otomobilde 4 Kişi Hayatını Kaybetti
Gündem
21 Haziran 2024
Şarampole Uçan Otomobilde 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Kaza, gece saatlerinde Konya-Adana Karayolu üzerinde bulunan Hortu mevkiinde yaşandı. Ahmet Çelik’in kullandığı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı ve alev aldı. Kaza sonrası olay yerine hızla itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alev alan araca müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Ancak otomobilde bulunan 4 kişi hayatını […]