Petrol Fiyatları Yatay Seyrini Sürdürüyor

2 Haziran’da yapılacak kritik toplantı öncesinde petrol fiyatları yatay seyrini devam ettiriyor.

Petrol Fiyatları Yatay Seyrini Sürdürüyor

Petrol Fiyatları Yatay Seyrini Sürdürüyor

OPEC+ için önemli tarih 2 Haziran. 2 Haziran2da yapılacak toplantı ile petrolün seyri değişecek. Ancak toplantı baskısına rağmen petrol fiyatları değerini korumaya devam ediyor. 28 Mayıs itibariyle brent petrolün varili 83,01 dolardan işlem gördü. 27 Mayıs gün sonunda 82,96 dolara kadar çıkan petrol kapanışı 82,88 dolar ile yapmıştı. Sabah saatlerinde ise küçük sıçrama yaşayan fiyatlarda açılış 83,01 dolar oldu.

Petrol Fiyatları FED ve OPEC+ Baskısı Altında

Petrol fiyatları için OPEC+ toplantısı dışında ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz konusundaki belirsizlikleri de etkili durumda. Faiz indirime başlama ihtimali olan FED, tüm piyasaları baskılıyor. Tüm bunlar, fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine neden oluyor. ABD’den gelen son verilerde faiz indirimine gidileceği belirtilmişti. Bu da tüketici güveninin iyileşmesini destekledi.

Petrol Fiyatları Yatay Seyrini Sürdürüyor

FED’in faiz indirimi için Eylül ayında yüzde 50 oranında bir ihtimal veriliyor. Kasım’da bu oran yüzde 63’e çıkarken Aralık’ta yüzde 82 olarak belirtiliyor. Tüm bunlar ise 2024 yılında FED’in faiz indirimine kesin bir şekilde gideceğini gösteriyor. Faiz indirime gidilmesi petrol fiyatlarının diğer ülkeler için daha ucuz olmasını sağlayacak. Talebin daha da artmasını sağlayacak bu durum petrol fiyatları için şu anda OPEC+ toplantısı ile birlikte en kritik konu durumunda.

Yatay Seyir Devam Edecek

Uzmanların piyasa analizlerinde yatay seyrin devam edeceği belirtildi. Son analizlere göre 83,28 ile 83,68 dolar aralığı petrol fiyatları için direnç noktası olarak kabul edildi. Destek bölgesi ise 82,16 ile 81,44 dolar aralığı.

Exit mobile version