SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Netanyahu Savaş Kabinesini Feshetti

Yayınlanma:
ABONE OL
Netanyahu Savaş Kabinesini Feshetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaş kabinesini resmen feshetti. Bu karar, kabine üyelerinden Benny Gantz ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un geçtiğimiz hafta aldıkları istifa kararlarının ardından bekleniyordu. Netanyahu, bu hamlesiyle aşırı sağ koalisyon ortakları Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in kabineye dahil olmalarını engelledi.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee’nin Gazze’de taktiksel ateşkes önerisi Tel Aviv yönetiminde büyük bir krize neden oldu. Başbakan Netanyahu, ateşkes söylentilerini sert bir dille reddederek “Asla olmayacak” dedi. Bu açıklamanın ardından, Reuters’ın haberine göre Netanyahu altı üyeli savaş kabinesini feshetme kararı aldı.

“Gantz Ayrıldığında Artık Bir Kabineye Gerek Kalmadı”

Netanyahu, pazartesi günü yaptığı siyasi-güvenlik kabinesi toplantısında savaş kabinesinin sona erdiğini duyurdu. Bu adım, Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz’ın olağanüstü hal hükümetinden istifasının ardından beklenen bir gelişmeydi. Gantz, Netanyahu’ya “mümkün olan en kısa sürede” erken seçim çağrısında bulunmuştu. Eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da istifa ederek Gantz’a katıldı.

Netanyahu, koalisyon partilerinin liderlerinden oluşacak yeni bir kabine kurulmayacağını belirtti. Bu fikir, daha önce bakanlar Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir tarafından gündeme getirilmişti. Ancak Netanyahu, bu iki ismin kabineye katılmasını engellemeyi amaçladığını belirtti.

Kararlar Danışma Forumunda Ele Alınacak

Operasyonlarla ilgili hassas kararlar, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi ve savaş kabinesinde gözlemci olarak görev yapan Shas Partisi Başkanı Aryeh Deri’nin yer alacağı daha küçük bir danışma forumunda ele alınacak.

Netanyahu, haftalık kabine toplantısında, “Hamas’ın yeteneklerini ortadan kaldırma hedefine ulaşmak için askeri kademenin her zaman kabul etmediği kararlar aldım. Bizim bir ordumuz olan bir ülkemiz var, bir ülkemiz olan bir ordumuz yok” dedi. İsrail medyası, Netanyahu’nun hassas toplantıları sınırlı bir forumda yapacağını bakanlara bildirdiğini de aktardı.

İlgili Haberler

Hizbullah’tan İsrail’e Kritik Uyarı
Dünya
14 Haziran 2024
Hizbullah’tan İsrail’e Kritik Uyarı

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, bölgede tansiyonu düşürmüyor. İsrail’in bu hamlelerine karşılık olarak Lübnan’daki Hizbullah, saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Tel Aviv’e yapılan saldırılar sonrası, İsrail ordusunun Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah’ın yardımcısını öldürdüğü iddiaları gündeme geldi. Lübnan kaynakları, yaşanan gerilimler nedeniyle Orta Doğu’da yeni bir savaşın başlamasının an meselesi […]

Macron İstifa Edecek mi?
Dünya
11 Haziran 2024
Macron İstifa Edecek mi?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aşırı sağın ülkesinde birinci olması sonrası alınan erken genel seçim kararıyla ilgili konuştu. Le Figaro gazetesine verdiği röportajda, 30 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan erken seçimlerin sonucu ne olursa olsun istifa etmeyeceğini belirtti. Macron, erken seçim kararını gerekçelendirirken, seçimlerin ülkedeki siyasi durumu netleştireceğini ifade etti. “Anayasayı […]

9 Yaşındaki Oğlunu Bornoz İpiyle Öldürmeye Çalışan Cani Anne Yakalandı
Dünya
11 Haziran 2024
9 Yaşındaki Oğlunu Bornoz İpiyle Öldürmeye Çalışan Cani Anne Yakalandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde şok edici bir olay yaşandı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin açıklamasına göre Marmara Bölgesi’nde yaşanan olayda N.Y. isimli kadın, saat 15.00 civarında bornoz kuşağıyla 9 yaşındaki oğlunu öldürmeye çalıştı. Kıbrıs Gazetesi’nin yaptığı habere göre olayın ardından anne gözaltına alınırken, çocuk hastaneye sevk edildi. Şüphelinin polis ifadesinde, Girne’deki bir otelde oğlunu öldürmeyi planladığını ve […]