Mats Hummels ve Borussia Dortmund Yollarını Ayırdı

Borussia Dortmund, 35 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu Mats Hummels ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Almanya’nın köklü kulüplerinden Borussia Dortmund, 35 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu Mats Hummels ile yollarını ayırdığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Hummels’in sarı-siyahlı formayla geçirdiği 13 yılın ardından sözleşmesinin yenilenmeyeceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak kulübün resmi internet sitesine konuşan Hummels, “Sevgili taraftarlar, Borussia Dortmund’daki 13 yıllık yolculuğumun sonuna geldik. Bu kulübün bir parçası olmak ve 2008 yılında 13. sıradan bugünkü konumuna yükselmesine katkıda bulunmak benim için büyük bir onur ve mutluluktu. Taraftarlarımızla birlikte geçirdiğim bu yıllar benim için çok özel. Kulüp çalışanlarına ve sayısız harika insana teşekkür etmek istiyorum. En kısa zamanda Borsigplatz’ta hep birlikte kutlama yapacağımızı umuyorum. O zamana kadar, uzaktan ve zaman zaman stadyumda sizi desteklemeye devam edeceğim. Sizi özleyeceğim.” dedi.

Kariyerinde Borussia Dortmund’un yanı sıra Bayern Münih forması da giyen Mats Hummels, sarı-siyahlı ekipte toplam 508 maçta görev alırken, 38 gol atıp 23 asist yaptı. Hummels’in kulüpten ayrılışı, futbolseverler arasında büyük bir üzüntü yarattı.

Exit mobile version