Mastercard, Online Ödemelerde Kart Numarası ve Şifre Dönemini Sonlandırıyor

Mastercard, 2030 yılına kadar Avrupa'da online ödemelerde kart numarası ve şifre girme zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Bu yenilik, tokenizasyon yöntemiyle gerçekleştirilecek ve ödeme süreçlerinde önemli bir devrim yaratacak.

Mastercard, 2030 yılına kadar Avrupa’da online ödemelerde kart numarası ve şifre girme zorunluluğunu sona erdirecek. Tokenizasyon yöntemiyle gerçekleştirilecek bu yenilik, kullanıcıların manuel kart bilgisi girmeden ve şifre kullanmadan alışveriş yapabilmelerini sağlayacak.

Mastercard, Avrupa’daki tüm kartlarının tokenize edileceğini ve bu sayede 16 haneli kart numarası yerine rastgele oluşturulan token’ların kullanılacağını duyurdu. Bu sistem, dolandırıcılıkla mücadelede önemli bir adım olacak.

Bankalar, fintech’ler ve perakendecilerle işbirliği içinde, tüm çevrimiçi platformlarda tek tıklama ile ödeme (Click to Pay) mümkün olacak. Biyometrik kimlik doğrulama sayesinde kullanıcılar, parmak izi ile güvenli ödeme yapabilecekler. Mastercard, bu adımın e-ticaret dolandırıcılığını önemli ölçüde azaltacağını belirtiyor.

Exit mobile version