SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kuş Gribi Nedeniyle Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Yayınlanma:
ABONE OL
Kuş Gribi Nedeniyle Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Amerika’da 59 yaşındaki bir hasta yüksek ateş, nefes darlığı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Bu ölüm, A(H5N2) virüsünün insanlar arasında ilk kez ölümcül bir vaka olarak kayıtlara geçti.

A(H5N2) varyantı daha önce genellikle kuşlar arasında görülmüş ve nadiren insanlara bulaşmıştı. Ancak bu yeni ölüm vakası, virüsün insanlar üzerindeki potansiyel etkileri konusunda endişeleri artırdı. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, “Hazır olun yeni pandemi geliyor ve bu sadece an meselesi” diyerek riskin önemini vurguladı.

Virüsün Kaynağı Belirsiz

Bu vakada “Virüse neden maruz kalındığının” kanyağının şimdilik bilinmediği belirtilirken Meksika’daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüsünün varlığının daha önce rapor edildiği hatırlatıldı.

Uluslararası Sağlık Tüzüğü’ne göre, yeni bir tür olan A(H5N2) virüsünün insanlarda enfeksiyona yol açmasının halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit potansiyeli taşıdığının altı çizilen açıklamada, “Mevcut bilgilere dayanarak DSÖ, bu virüsün genel nüfusa yönelik mevcut riskini ‘düşük’ olarak değerlendiriyor.” ifadeleri kullanıldı.

A(h5n2) Virüsü Hakkında

H5N2 virüsü, influenza A virüslerinin bir alt tipi olarak bilinir ve genellikle kuşlar arasında yaygın olarak görülür. Bu virüs, özellikle yaban kuşları ve kümes hayvanları arasında hızla yayılarak geniş çaplı salgınlara neden olabilir.

A(H5N2) virüsünün belirtileri arasında; yüksek ateş, nefes darlığı, öksürük, boğaz ağrısı, kas ağrıları, ishal ve mide bulantısı yer alıyor.

İlgili Haberler

Sakız ve Diş Macunundaki Tatlandırıcı Kalp Krizi Riskini Artırıyor
Sağlık
10 Haziran 2024
Sakız ve Diş Macunundaki Tatlandırıcı Kalp Krizi Riskini Artırıyor

Geniş bir kullanım alanına sahip olan ksilitol, sakız ve diş macunu gibi günlük ürünlerde yaygın olarak bulunuyor. Ancak son araştırmalar, bu tatlandırıcının kalp krizi ve felç riskini artırabileceğini gösteriyor. Diyabet hastaları ve kilo vermek isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen ksilitolün kalp damar sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, yeni bir çalışmada ortaya kondu. Geçtiğimiz yıl yapılan […]

Seferihisar’da Şap Hastalığına Karşı Önlem Alındı
Sağlık
8 Haziran 2024
Seferihisar’da Şap Hastalığına Karşı Önlem Alındı

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Turgutlu Mahallesi’nde, bir damda bulunan 5 büyükbaş hayvanda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine bölgede acil önlemler alındı. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla, 10 kilometrelik bir alanda kurban satışı yasaklandı. Yasaklanan alan, Seferihisar’ın yanı sıra komşu ilçe Urla’nın bazı bölgelerini de kapsıyor. Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet başkanlığındaki komisyon, İçmeler Mahallesi eski Top Sahası […]

Tıpta Devrim Yaratacak Kafa Nakli Çalışmaları Başladı
Sağlık
29 Mayıs 2024
Tıpta Devrim Yaratacak Kafa Nakli Çalışmaları Başladı

Almanya Berlin merkezli BrainBridge üzerinde yeni çalıştığı sistemi tanıttı. Robotları kullanarak kafa nakli yapmayı hedefleyen şirket, dünyada dikkatleri üzerine çekti. Tıp dünyasında bugüne kadar böyle bir çalışma yapılmamıştı. İmkansız olarak görülen nakilde robotlar kullanılacak. Yapay zeka desteği ile çalışan robotlar, hayati riski çok yüksek olan kişilere çözüm olarak sunulacak. BrainBridge Kafa Nakli Ciddi Durumlarda Kullanılacak […]