SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kurban Pazarı Hareketli Ama Satışlar Durgun

Yayınlanma:
ABONE OL
Kurban Pazarı Hareketli Ama Satışlar Durgun

Kurban Bayramı’na bir hafta kala kurban pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Bahçelievler Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda bayramdan önceki son pazar gününde yoğunluk yaşandı. Kurbanlık almak için pazara gelenler fiyatların yüksekliğinden şikayet ederken, satıcılar fiyatların normal seviyede olduğunu belirtiyor.

Bitlis’ten İstanbul’a büyükbaş hayvanlarını satmak için gelen Ercan Salçuk, “Bir hafta önce geldik, yoğunluk orta seviyede devam ediyor. Hayvanların pahalı olduğuna dair müşterilerden eleştiriler alıyoruz ama fiyatlar aslında pahalı değil. Genel olarak hayvan fiyatlarının düşük kaldığını söyleyebilirim. Yoğunluğun artacağını tahmin ediyorum, bu konuda endişeye gerek yok.” dedi.

Müşteriler Fiyatları Yüksek Buluyor

Kurbanlık almak için pazara gelen Hüseyin Küçükaydın ise “Bugün son pazar günü olduğu için bir kalabalık var. Fiyatlar biraz yüksek. 170, 180, 190 lira arasında değişiyor.” şeklinde konuştu.

Kurbanlık bakmak için pazara gelen Mustafa Tarhan, “Pazarda genel bir yoğunluk var ama alıcılar maddi durumları nedeniyle daha çok araştırma yapıyor. Fiyatlar geçen seneye göre oldukça yüksek ve insanların bütçesini zorluyor. Üç saattir pazarı geziyoruz ama bütçemize uygun bir kurbanlık bulamıyoruz. Pazarlıklar sıkı ama istediğimiz fiyatlara düşüremiyoruz.” dedi.

Farklı pazarları da gezdiğini belirten Recep Aktaş ise, “Yaklaşık iki buçuk, üç saattir geziyoruz. Fiyatlar çok yüksek. Geçen sene 50 bin liraya aldığımız hayvan bu sene yüzde 100 zamla 100 bin lira olur diye düşünmüştük, ama fiyatlar 150 bin liradan başlıyor. Bu fiyatlar küçük danalar için geçerli. Fiyatların yüksekliğinden çok şikayetçiyiz. Yoğunluk var ama satıcı ve alıcı arasında el sıkışma yok. Pazarlık yapmak istediğimizde satıcılar indirime yanaşmıyor. Bu nedenle satışlar durgun.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Pençe-Kilit Operasyonunda Bir Askerimiz Şehit Düştü
Gündem
21 Haziran 2024
Pençe-Kilit Operasyonunda Bir Askerimiz Şehit Düştü

Bugün yapılan açıklamada, operasyon bölgesindeki arama tarama faaliyeti sırasında çıkan çatışmada Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un şehit düştüğü belirtildi. Bakanlık, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadelerine yer verdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar […]

Bayram Tatilinde Gerçekleşen Trafik Kazaları Nedeniyle 49 Kişi Hayatını Kaybetti
Gündem
21 Haziran 2024
Bayram Tatilinde Gerçekleşen Trafik Kazaları Nedeniyle 49 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden vatandaşların dönüş yolculuklarının başladığını belirtti. Geri dönüşlerin başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğunun da artmaya başladığını ifade eden Bakan Yerlikaya, sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Yerlikaya, sürücülere hız sınırlarına riayet etmeleri, emniyet kemerlerini takmaları ve trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattı. Trafik kazalarının önüne geçmek için alınması gereken bu […]

Şarampole Uçan Otomobilde 4 Kişi Hayatını Kaybetti
Gündem
21 Haziran 2024
Şarampole Uçan Otomobilde 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Kaza, gece saatlerinde Konya-Adana Karayolu üzerinde bulunan Hortu mevkiinde yaşandı. Ahmet Çelik’in kullandığı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı ve alev aldı. Kaza sonrası olay yerine hızla itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alev alan araca müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Ancak otomobilde bulunan 4 kişi hayatını […]