Küçükçekmece’de Çöken Binanın Sahibi Gözaltına Alındı

Küçükçekmece'de sabah saatlerinde meydana gelen bina çökmesi olayında 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde sabah saatlerinde meydana gelen bina çökmesi olayında 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. 3 katlı binanın sahibi Hacı Murat Gençtürk, başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Olay, saat 08:40 sıralarında, Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerindeki 3 katlı binada henüz bilinmeyen bir nedenle meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Enkazdan 1 kişi ölü, 8 kişi ise yaralı olarak çıkarıldı.

Savcılık ve Bakanlıklar Soruşturmayı Sürdürüyor

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili derhal soruşturma başlatıldığı belirtildi. Başsavcılığın açıklamasında, “02 Haziran 2024 tarihinde saat 08:40 sularında, Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal ettirilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarının bitimine müteakip, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelerine başlayacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de olayla ilgili yaptığı açıklamada, binanın 36 yıl önce inşa edildiğini ve daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiğini belirtti. Binanın yapımında deniz kumu kullanıldığını ve bina statik yapısına zarar veren müdahaleler yapıldığını belirten Özhaseki, “Ekiplerimiz sahada incelemelerine devam ediyorlar, gelişmeleri anbean takip ediyoruz.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısı ile 3 kişilik bilirkişi heyetinin görevlendirildiğini kaydetti. Tunç, hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Gözaltı ve Soruşturma

Başsavcılık, bina sahibi Hacı Murat Gençtürk hakkında taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak suçundan soruşturma başlattı. Gençtürk, ekipler tarafından gözaltına alındı. Soruşturma, bilirkişi heyetinin incelemeleri ile devam edecek.

Exit mobile version