SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kolombiya’da Boğa Güreşleri Yasaklanıyor

Yayınlanma:
ABONE OL
Kolombiya’da Boğa Güreşleri Yasaklanıyor

İspanya ve Kolombiya gibi bölgelerde geleneksel hale gelen boğa güreşleri için radikal bir karar alınıyor. Ülkede etkinlikler yasaklanacak. Ancak ülkede büyük bir tartışma başladı.

Kolombiya’da düzenlemeler için oylamalarda 95 oyun 2’si ret, 93’ü ise evet olarak kaydedildi. Büyük bir çoğunlukla Kolombiya’da boğa güreşlerinin yasaklanması kararlaştırıldı. Bu karar sonrasında ise ülkede boğa güreşi nedeniyle binlerce kişinin gelir kaynağını kaybedecek olması tartışma yarattı.

Boğa Güreşleri Ekonomisi Binlerce Kişiyi Etkileyecek

Yapılan açıklamalarda boğa güreşleri kapsamında on binlerce kişinin gelir sağladığı belirtildi. Etkinliklerin yasaklanması sonrasında bu kişilerin gelir elde edemeyecek olması ekonomik sorunlara yol açabilir. Düzenlemelerde boğa güreşlerinin yasaklanmasının yanı sıra boğaların sahiplendirilmesi, boğa güreşi arenalarının ise rekreasyon alanları olarak kullanılması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro,  “Ölümlerin gösteri olmasından çıkmasını sağlayan herkese tebrikler. Hayvanların ölmesinden keyif alanlar sonunda insanların ölmesinden de keyif alacaktır. Tıpkı kitapları yakanların sonunda insanları yakacağı gibi.” dedi. X’teki bu açıklamalar dünyanın dört bir yanından büyük destek gördü. Düzenlemeler resmiyet kazandıktan sonra 2027 itibariyle ülkede boğa güreşi yapılmayacak.

Coğrafi bölgede büyük popülerliği bulunan boğa güreşleri daha önce Brezilya, Şili, Arjantin, Uruguay ve Guatemala gibi ülkelerde yasaklanmıştı. Boğa güreşlerinin devam ettiği ülkeler ise Ekvador, Fransa, Meksika, Peru, Portekiz, İspanya ve Venezuela.

İlgili Haberler

Netanyahu Savaş Kabinesini Feshetti
Dünya
17 Haziran 2024
Netanyahu Savaş Kabinesini Feshetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaş kabinesini resmen feshetti. Bu karar, kabine üyelerinden Benny Gantz ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un geçtiğimiz hafta aldıkları istifa kararlarının ardından bekleniyordu. Netanyahu, bu hamlesiyle aşırı sağ koalisyon ortakları Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in kabineye dahil olmalarını engelledi. İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee’nin Gazze’de taktiksel […]

Hizbullah’tan İsrail’e Kritik Uyarı
Dünya
14 Haziran 2024
Hizbullah’tan İsrail’e Kritik Uyarı

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, bölgede tansiyonu düşürmüyor. İsrail’in bu hamlelerine karşılık olarak Lübnan’daki Hizbullah, saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Tel Aviv’e yapılan saldırılar sonrası, İsrail ordusunun Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah’ın yardımcısını öldürdüğü iddiaları gündeme geldi. Lübnan kaynakları, yaşanan gerilimler nedeniyle Orta Doğu’da yeni bir savaşın başlamasının an meselesi […]

Macron İstifa Edecek mi?
Dünya
11 Haziran 2024
Macron İstifa Edecek mi?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aşırı sağın ülkesinde birinci olması sonrası alınan erken genel seçim kararıyla ilgili konuştu. Le Figaro gazetesine verdiği röportajda, 30 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan erken seçimlerin sonucu ne olursa olsun istifa etmeyeceğini belirtti. Macron, erken seçim kararını gerekçelendirirken, seçimlerin ülkedeki siyasi durumu netleştireceğini ifade etti. “Anayasayı […]