Hazine Gelecek Hafta 5 İhale Düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, önümüzdeki hafta içinde toplamda 5 ihaleyi hayata geçirmeyi planlıyor. Bakanlık tarafından yayımlanan iç borç ihraç takvimine göre, çeşitli vadelerde hazine bonosu ve devlet tahvili ihraçları gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin mali istikrarını sağlamak ve ekonomik büyümeyi desteklemek adına önemli adımlar atan Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta yoğun bir ihale maratonuna hazırlanıyor.

10 Haziran Pazartesi günü düzenlenecek ilk ihalede, 301 gün vadeli hazine bonosu yeniden yatırımcılara sunulacak. Bu ihraçla birlikte, kısa vadeli borçlanma araçlarına yatırım yapmayı tercih edenler için fırsat yaratılmış olacak.

11 Haziran Salı günü yapılacak iki ihale, 4 yıl vadeli devlet tahvilleri üzerinde yoğunlaşacak. İlk ihale, 3 ayda bir kupon ödemeli ve Türk lirası gecelik referans faiz oranına (TLREF) endeksli tahvilin yeniden ihracını kapsayacak. Aynı gün düzenlenecek ikinci ihalede ise 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracı gerçekleştirilecek.

Haftanın son ihale günü olan 13 Haziran Perşembe günü ise iki ayrı ihale düzenlenecek. İlk ihalede, 2 yıl vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli altın tahvili yatırımcılara sunulacak. Aynı gün yapılacak diğer ihalede ise yine 2 yıl vadeli ve 6 ayda bir kira ödemeli altına dayalı kira sertifikasının doğrudan satışı gerçekleştirilecek.

Exit mobile version