Gümüş Getiride Altına Fark Attı

Gümüş Getiride Altına Fark Attı

Gümüş Getiride Altına Fark Attı

Altın fiyatlarındaki düşüş sonrasında gümüş yatırımları ön plana çıkmıştı. Uzmanların da önerdiği yatırım aracında yüzde 45 oranında artış yaşanması dikkatlerden kaçmadı. 2024 yılının başından beri altın yatırımcısı yüzde 25 oranında kazanç sağlarken gümüşteki yüzde 45 oranındaki artış dikkat çekti. Yüzde 20 oranında daha fazla kazanan gümüş, altın kadar gündemde olmasa da yatırımcılar için cazip seçeneklerden birisi olduğunu gösterdi.

Güvenli Liman Gümüş ve Altın

Gümüş ve altın yatırımcılar tarafından güvenilir liman olarak görülüyor. Bu nedenle de her zaman kazandırdığı gibi yatırımda da tercih ediliyor. 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yapılan karşılaştırmalarda gümüşün ön planda olması, daha fazla kişinin gümüşe yatırım yapmasını sağladı.

Gümüş Getiride Altına Fark Attı

Gümüşün gramı 1 Ocak 2024’te 22 TL olurken şu anda 32 TL’den işlem görüyor. Yüzde 45 oranındaki artış ile yatırımcısını güldüren gümüşe karşın altın ise çok daha dalgalı. Gram altın 1950 TL’den işlem görürken yüzde 25 artışla 2 bin 450 TL seviyelerine çıktı. İşçilik olmayan altın ve gümüşleri yatırımda tercih eden vatandaşlar, gümüşün gram fiyatının düşük olması nedeniyle daha fazla gümüş alabiliyor. Böylece yüzde 45 gibi artışlarda elde edilen kazançlar da yükseliyor.

Exit mobile version