SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Gazze’de 1,5 Milyon Kişi Bulaşıcı Hastalıklara Yakalandı

Yayınlanma:
ABONE OL
Gazze’de 1,5 Milyon Kişi Bulaşıcı Hastalıklara Yakalandı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinli, Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerinden sürekli yer değiştirmek zorunda kalmaları nedeniyle bulaşıcı hastalıklara yakalandı.” ifadelerine yer verdi. Ancak hastaların iyileşip iyileşmediğine dair bilgi verilmedi.

Açıklamada, 7 Ekim’den bu yana 2,4 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde yerinden edilenlerin sayısının 2 milyona ulaştığı belirtildi. İsrail’in uyguladığı abluka ve devam eden saldırılar nedeniyle 3 bin 500 çocuğun açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ve Gazze dışında tedaviye ihtiyaç duyan 10 bin kanser hastasının hayatının risk altında olduğu vurgulandı.

Gazze’de 17 bin çocuğun ebeveynlerini kaybettiği, 60 bin hamile kadının ise sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle risk altında bulunduğu bildirildi.

Çocuklar Her 10 Dakikada Bir Ölüyor veya Yaralanıyor

Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına göre Gazze’de her 10 dakikada bir çocuk ya öldürülüyor ya da yaralanıyor. BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze’deki çocukların 8 aydır süren İsrail saldırıları nedeniyle kabus yaşadığını belirtti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 245 gündür sürdürdüğü saldırılarda son bir günde 8 “katliam” gerçekleştirildiğini ve bu saldırılarda 77 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini, 221 kişinin yaralandığını açıkladı. 7 Ekim’den bu yana ölenlerin sayısı 36 bin 731’e, yaralı sayısı ise 83 bin 530’a ulaştı.

Ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu, sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı belirtildi.

İsrail BM’nin Kara Listesinde

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, BM’nin İsrail ordusunu “çatışma bölgelerinde çocuklara zarar veren” ülkelerin olduğu kara listeye aldığını duyurdu.

Filistin Enformasyon Bakanı ve Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, BM’nin bu adımını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, BM Güvenlik Konseyi’ni Gazze, Batı Şeria ve Kudüs’te işlenen soykırım suçlarını durdurma yönünde karar almaya çağırdı. Ebu Rudeyne, “Saldırganlığı durdurmanın ve uluslararası meşruiyet kararlarını uygulamanın zamanı geldi.” dedi.

İlgili Haberler

Hizbullah’tan İsrail’e Kritik Uyarı
Dünya
14 Haziran 2024
Hizbullah’tan İsrail’e Kritik Uyarı

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, bölgede tansiyonu düşürmüyor. İsrail’in bu hamlelerine karşılık olarak Lübnan’daki Hizbullah, saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Tel Aviv’e yapılan saldırılar sonrası, İsrail ordusunun Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah’ın yardımcısını öldürdüğü iddiaları gündeme geldi. Lübnan kaynakları, yaşanan gerilimler nedeniyle Orta Doğu’da yeni bir savaşın başlamasının an meselesi […]

Macron İstifa Edecek mi?
Dünya
11 Haziran 2024
Macron İstifa Edecek mi?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aşırı sağın ülkesinde birinci olması sonrası alınan erken genel seçim kararıyla ilgili konuştu. Le Figaro gazetesine verdiği röportajda, 30 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan erken seçimlerin sonucu ne olursa olsun istifa etmeyeceğini belirtti. Macron, erken seçim kararını gerekçelendirirken, seçimlerin ülkedeki siyasi durumu netleştireceğini ifade etti. “Anayasayı […]

9 Yaşındaki Oğlunu Bornoz İpiyle Öldürmeye Çalışan Cani Anne Yakalandı
Dünya
11 Haziran 2024
9 Yaşındaki Oğlunu Bornoz İpiyle Öldürmeye Çalışan Cani Anne Yakalandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde şok edici bir olay yaşandı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin açıklamasına göre Marmara Bölgesi’nde yaşanan olayda N.Y. isimli kadın, saat 15.00 civarında bornoz kuşağıyla 9 yaşındaki oğlunu öldürmeye çalıştı. Kıbrıs Gazetesi’nin yaptığı habere göre olayın ardından anne gözaltına alınırken, çocuk hastaneye sevk edildi. Şüphelinin polis ifadesinde, Girne’deki bir otelde oğlunu öldürmeyi planladığını ve […]