SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Gazze Nusayrat Mülteci Kampı’nda En Az 93 Kişi Hayatını Kaybetti

Yayınlanma:
ABONE OL
Gazze Nusayrat Mülteci Kampı’nda En Az 93 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik hava, kara ve deniz saldırılarına 246. gününde de ara vermeden devam ediyor. Gazze’nin ortasında bulunan Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlenen son saldırılarda en az 93 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.

İsrail’in eş zamanlı olarak Deyr el-Belah’ın doğusu, Bureyc ve Megazi mülteci kampları ile Nusayrat Mülteci Kampı’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği şiddetli saldırılar sonucunda Gazze’nin merkezinden yoğun dumanlar yükseliyor. Filistin halkını açlık ve susuzlukla boğuşmaya zorlayan İsrail ordusu, bölgedeki insani krizi derinleştiriyor.

Görgü tanıkları, İsrail askeri araçlarının Nusayrat Mülteci Kampı’na ani bir şekilde girerek kampın doğu ve kuzeybatı bölgelerine ağır topçu atışları gerçekleştirdiğini belirtti. İsrail insansız hava araçlarının da kampın üzerinde sürekli devriye gezdiği ve hareket eden her şeye ateş açarak çok sayıda ölüme ve yaralanmaya neden olduğu bildiriliyor.

Gazze’deki sağlık görevlileri, Aksa Şehitleri Hastanesi’ne çok sayıda ölü ve yaralının getirildiğini ifade etti. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, Gazze Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 15 bin 517’si çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere toplam 36 bin 731 Filistinli hayatını kaybetti, 83 bin 530 Filistinli ise yaralandı.

Ateşkes Teklifi Masada, Savaş Devam Ediyor

Savaşın sona erdirilmesi için önerilen üç aşamalı ateşkes planı masada beklerken, Orta Doğu’da tansiyon her geçen gün daha da yükseliyor. İsrail topçuları ve savaş uçaklarının Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar, bölgeyi büyük bir yıkıma ve insanlık dramına sürüklüyor.

Uluslararası çapta kınama ve ateşkes çağrısına rağmen İsrail, şiddetin boyutunu artırarak hem insan haklarını hem de savaş kanunu çiğniyor.

İlgili Haberler

Hizbullah’tan İsrail’e Kritik Uyarı
Dünya
14 Haziran 2024
Hizbullah’tan İsrail’e Kritik Uyarı

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, bölgede tansiyonu düşürmüyor. İsrail’in bu hamlelerine karşılık olarak Lübnan’daki Hizbullah, saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Tel Aviv’e yapılan saldırılar sonrası, İsrail ordusunun Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah’ın yardımcısını öldürdüğü iddiaları gündeme geldi. Lübnan kaynakları, yaşanan gerilimler nedeniyle Orta Doğu’da yeni bir savaşın başlamasının an meselesi […]

Macron İstifa Edecek mi?
Dünya
11 Haziran 2024
Macron İstifa Edecek mi?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aşırı sağın ülkesinde birinci olması sonrası alınan erken genel seçim kararıyla ilgili konuştu. Le Figaro gazetesine verdiği röportajda, 30 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan erken seçimlerin sonucu ne olursa olsun istifa etmeyeceğini belirtti. Macron, erken seçim kararını gerekçelendirirken, seçimlerin ülkedeki siyasi durumu netleştireceğini ifade etti. “Anayasayı […]

9 Yaşındaki Oğlunu Bornoz İpiyle Öldürmeye Çalışan Cani Anne Yakalandı
Dünya
11 Haziran 2024
9 Yaşındaki Oğlunu Bornoz İpiyle Öldürmeye Çalışan Cani Anne Yakalandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde şok edici bir olay yaşandı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin açıklamasına göre Marmara Bölgesi’nde yaşanan olayda N.Y. isimli kadın, saat 15.00 civarında bornoz kuşağıyla 9 yaşındaki oğlunu öldürmeye çalıştı. Kıbrıs Gazetesi’nin yaptığı habere göre olayın ardından anne gözaltına alınırken, çocuk hastaneye sevk edildi. Şüphelinin polis ifadesinde, Girne’deki bir otelde oğlunu öldürmeyi planladığını ve […]