EURO 2024 Öncesi Fransa’da Büyük Kriz

Almanya'nın ev sahipliği yapacağı EURO 2024'e saatler kala, turnuvanın favori takımlarından biri olan Fransa'da ciddi sorunlar baş gösterdi.

Almanya’da  gerçekleşecek EURO 2024 için geri sayım başlamışken turnuvanın favorilerinden olan Fransa’da can sıkan sorunlar krize neden oldu. Kylian Mbappe ve Kingsley Coman bugünkü antrenmana katılmazken, Ibrahima Konate ve Aurelien Tchouameni ise çalışmayı yarıda bıraktı. Fransa, D Grubu’ndaki ilk maçında 17 Haziran Pazartesi günü Avusturya ile karşılaşacak.

The Athletic’in haberine göre, Fransa kaptanı Kylian Mbappe ve forvet Kingsley Coman, Avusturya’ya karşı oynayacakları açılış maçı öncesinde bugünkü antrenmanda yer almadı. Mbappe’nin kapalı alanda bireysel olarak çalıştığı, Coman’ın ise hastalığı nedeniyle antrenmanı kaçırdığı belirtildi.

Defans oyuncusu Ibrahima Konate ve orta saha oyuncusu Aurelien Tchouameni, takım antrenmanına başladı ancak daha sonra kondisyoner eşliğinde bireysel egzersizler yapmak üzere çalışmayı bıraktılar. Konate’nin soğuk algınlığı semptomları yaşadığı, Tchouameni’nin ise Mayıs ayında Bayern Münih’e karşı oynanan Şampiyonlar Ligi yarı finalinde sol ayağından yaşadığı stres sakatlığının tedavisine devam ettiği bildirildi.

Fransa, EURO 2024’te Hollanda, Avusturya ve Polonya ile birlikte D Grubu’nda mücadele edecek. İlk maçını 17 Haziran’da Avusturya’ya karşı oynayacak olan Fransa, 21 Haziran’da Hollanda ile karşılaşacak ve 25 Haziran’da Polonya ile turnuvayı tamamlayacak.

Exit mobile version