EURO 2024 Başlıyor! Türkiye’nin İlk Rakibi Gürcistan

Avrupa'nın en prestijli futbol organizasyonlarından biri olan 17. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024), Almanya'nın ev sahipliğinde yarın başlıyor. Futbolseverlerin büyük bir heyecanla beklediği turnuva, 24 milli takımın katılımıyla tam 31 gün sürecek ve 14 Temmuz'daki final maçıyla sona erecek.

Dünyanın dört bir yanından futbol severlerin merakla beklediği EURO 2024 Almanya’da başlıyor. Turnuvanın açılış maçı, yarın Münih’te düzenlenecek.

Ev sahibi Almanya, A Grubu’ndaki ilk maçında İskoçya ile karşılaşacak. Bu önemli müsabaka, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak ve Münih Futbol Arena’da 66 bin seyirci önünde oynanacak. Karşılaşma, milyonlarca futbolsever tarafından da televizyonlardan takip edilebilecek. Türkiye’deki tüm maçlar, TRT ekranlarında yayınlanacak.

EURO 2024’te, 24 takım altışar dörderli grupta mücadele edecek. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar ile en iyi dört üçüncü, son 16 turuna yükselecek. Grup maçları 26 Haziran’da sona erecek, ardından 29 Haziran’da son 16 turu başlayacak. Tek maç eleme usulü ile devam edecek olan turnuvada, çeyrek finaller 5 ve 6 Temmuz’da, yarı finaller ise 9 ve 10 Temmuz’da oynanacak. Şampiyon, 14 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki final maçında belli olacak.

Türkiye F Grubu’nda

Türkiye A Milli Futbol Takımı, F Grubu’nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Milliler, turnuvadaki ilk maçını 18 Haziran Salı günü Dortmund’da Gürcistan’a karşı oynayacak. İkinci maç 22 Haziran Cumartesi günü yine Dortmund’da Portekiz ile, üçüncü maç ise 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg’da Çekya ile yapılacak.

Turnuvada mücadele edecek gruplar ve takımlar şu şekilde:

Türk Hakem Halil Umut Meler de Görevde

EURO 2024’te Türkiye’yi temsil eden hakem Halil Umut Meler, kariyerinde ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nda düdük çalacak. Yardımcı hakemler Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy, Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak ise Alper Ulusoy görev alacak.

Turnuvada, geçen sezon Süper Lig’de forma giymiş 25 futbolcu ülkelerini temsil edecek. Süper Lig, İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya ve Fransa’nın ardından en fazla oyuncu gönderen altıncı lig oldu. Fenerbahçe’den 7, Galatasaray ve Beşiktaş’tan dörder, Trabzonspor ve Gaziantep FK’dan üçer, Başakşehir, Antalyaspor, Sivasspor ve Konyaspor’dan birer futbolcu turnuvada yer alacak.

Almanya İkinci Kez Ev Sahibi

Almanya, 1988’den sonra ikinci kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

Turnuvayı düzenlemek için Türkiye ile yarışan Almanya, 2017’de yapılan UEFA İcra Kurulu toplantısında 12’ye 4 oyla ev sahipliğini kazandı. Böylece Almanya, bu prestijli turnuvaya birden fazla ev sahipliği yapmış dördüncü ülke oldu.

Turnuvanın Şehirleri ve Statları

EURO 2024, Almanya’nın 10 şehrinde ve stadında düzenlenecek. Turnuvaya Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf ev sahipliği yapacak. Statlar ve kapasiteleri ise şu şekilde:

Exit mobile version