SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

En Düşük Emekli Maaşı 13 Bin TL Olacak

Yayınlanma:
ABONE OL
En Düşük Emekli Maaşı 13 Bin TL Olacak

Temmuz enflasyon rakamlarının ardından emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli olacak. Beklentilerin altında kalan emekli maaşları için yüksek zam oranı bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak zamlı emekli maaşları için kulis bilgileri paylaşıldı.

En Düşük Emekli Maaşını Açıkladılar

Emeklilerin uzun zamandan beri beklediği zam haberi TV programında duyuruldu. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ile Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Oğuz canlı yayında emekli maaşlarına yapılacak zammı açıkladı. Para Politika adındaki TV programına katılarak Ebru Baki’nin konuğu olan iki isim, emeklilerin maaş beklentilerini değerlendirdi. Yüksek enflasyona karşın asgari ücretin altında ücret alan emekliler için bugüne kadar maaşın12 bin 500 TL olacağı belirtiliyordu. Ancak şimdi bu rakamın da üzerine çıkılabileceğinin sinyalleri verilmeye başlandı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek: En Düşük Emekli Maaşı 13 Bin TL Olacak

Kök Maaş Artacak, Maaşlar Zamlanacak

Kulislerden gelen bilgileri aktaran Deniz Zeyrek, emekli maaşlarının 13 bin TL olacağını söyledi. 10 bin TL maaş alan emekliler için 3 bin TL’lik zam yapılacağını ifade eden ünlü isim, “Maksimum 13 bin lira olacak en düşük emekli maaşı… Kök maaş konusunda emin eğilim. 10 bin lira emekli maaşı alan 13 bin lira olacak.” dedi.

Ekonomideki para sıkıntısı nedeniyle emekliler için yüksek maaş artışı olmayacağını aktaran Zeyrek, kök maaşta da beklentilerin 10 bin 500 TL olduğunu ifade etti.

Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Oğuz

Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Oğuz: En Düşük Emekli Maaşı 15 Bin TL Olsa da Yetmez!

Zeyrek’in ardından açıklama yapan Şeref Oğuz ise enflasyon farkının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile ek ödeme yapılacağını söyledi. Emekli maaşlarının 15 bin TL olması halinde dahi çözüm olmasının mümkün olmadığını ifade eden Oğuz, “Emekliye gelince enflasyon farkı + Reis payı ya da Beyefendi farkı koyulacakmış gibi hissediyorum. 15 bin lira olsa da tatmin olunmayacak” dedi.

İlgili Haberler

TÜİK Verilerine Göre Tarımsal Girdi Fiyatlarında Nisan Ayında Artış Yaşandı
Ekonomi
21 Haziran 2024
TÜİK Verilerine Göre Tarımsal Girdi Fiyatlarında Nisan Ayında Artış Yaşandı

TÜİK’in verilerine göre tarımsal girdi fiyatlarında Nisan ayında bir önceki aya göre %1,72 oranında bir artış gerçekleşti. 2023 yılı Aralık ayına kıyasla ise %14,61 oranında artış kaydedildi. Yıllık bazda bakıldığında ise tarımsal girdi fiyatlarındaki artış oranı %52,20 olarak açıklandı. Ayrıca 12 aylık ortalamalara göre fiyat artışı %39,08 olarak gerçekleşti. Ana harcama grupları incelendiğinde, tarımda kullanılan […]

Benzin ve Motorine Yüklü Zam Geliyor
Ekonomi
21 Haziran 2024
Benzin ve Motorine Yüklü Zam Geliyor

İdari tatil nedeniyle ertelenen akaryakıt zamlarının yeni tarihi açıklandı. 23 Haziran’ı 24 Haziran’a bağlayan gece, benzine 1 lira 81 kuruş, motorine ise 1 lira 79 kuruş zam yapılacak. Şu anda geçerli olan fiyatlar ise şöyle: Benzin Fiyatları: İstanbul (Avrupa Yakası): 40,29 TL Ankara: 41,24 TL İzmir: 41,54 TL Motorin Fiyatları: İstanbul (Avrupa Yakası): 40,67 TL […]

Ayçiçek Yağında Fiyat Artışı Bekleniyor
Ekonomi
21 Haziran 2024
Ayçiçek Yağında Fiyat Artışı Bekleniyor

Çekirdek stoklarının azalması ve sıcak havaların etkisiyle ayçiçek yağı fiyatlarında artış yaşanıyor. Son bir ay içinde ham ayçiçek yağı fiyatları uluslararası piyasalarda %20’ye yakın yükselerek ton başına 870 dolardan 1030 dolara çıktı. Bu artışın Türkiye iç piyasasına da yansıması bekleniyor. Uluslararası piyasalarda ham ayçiçek yağı fiyatlarının hızlı bir şekilde yükselmesi, Türkiye’de de market raflarındaki fiyatları […]