SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bugün ve Yarına Dikkat! Hava Sıcakları Zirve Noktasına Ulaşacak

Yayınlanma:
ABONE OL
Bugün ve Yarına Dikkat! Hava Sıcakları Zirve Noktasına Ulaşacak

Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Türkiye genelinde etkili olan aşırı sıcaklar, bugün ve yarın haftanın en yüksek seviyelerine ulaşacak. Ancak hafta sonunda başlayacak yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarında 4 ila 5 derece arasında bir düşüş bekleniyor.

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, ‘’Hafta sonuna kadar özellikle Güney Ege, Akdeniz’in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar göreceğiz. 45 dereceye yaklaşan ilçesel bazda olan sıcaklıklar yaşayacağız.” dedi.

Normal Derecelere Düşeceği Tahmin Ediliyor

Sıcaklıkların yağışların etkisiyle mevsim normallerine ineceği tahmin ediliyor. Marmara ve Karadeniz bölgesinde cuma ve cumartesi günü yağış etkili olacak.

Çelik, “Mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olan sıcaklıklar hafta sonunda özellikle kuzey bölgelerimizi etkileyecek olan sistemle birlikte 5-6 derecelik düşüş yaşayacak ve mevsim normalleri civarında yer yer birkaç derece üzerine düşecek diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Hafta sonu beklenen yağışlarla birlikte batı kesimlerde sıcaklıkların düşerek mevsim normallerine yaklaşması öngörülüyor. Ankara ve İzmir’de yağış beklenmezken, İstanbul’da cuma ve cumartesi günleri sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Cengiz Çelik sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ankara’daki sıcaklıklar 34-35 derecelerden hafta sonu da 28-29 derecelere düşecek. İzmir’de yine hava az bulutlu olacak İzmir’de en yüksek sıcaklıklar 41-42 derecelerde şu anda. Hafta sonu da bu sıcakların 35 derece civarına düşmesini bekliyoruz. İstanbul’da ise cuma ve cumartesi günü için gök gürültülü sağanak yağış beklentimiz var. İstanbul’daki 30-32 arasındaki en yüksek olan sıcaklarda hafta sonu da 27-28 derecelere düşecek.”

İlgili Haberler

İstanbul Barajlarında Su Seviyesi Düştü
Gündem
21 Haziran 2024
İstanbul Barajlarında Su Seviyesi Düştü

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul barajlarındaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 73,15 seviyesinde kaydedildi. Bu oran, geçen yılın aynı dönemindeki doluluk oranının neredeyse iki katına yakın. Günlük Su Tüketimi 3 Milyon 192 Bin Metreküp İstanbul’da günlük su tüketimi 3 milyon 192 bin metreküp olarak ölçüldü. Barajların toplam biriktirme hacmi 868 milyon […]

Pençe-Kilit Operasyonunda Bir Askerimiz Şehit Düştü
Gündem
21 Haziran 2024
Pençe-Kilit Operasyonunda Bir Askerimiz Şehit Düştü

Bugün yapılan açıklamada, operasyon bölgesindeki arama tarama faaliyeti sırasında çıkan çatışmada Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un şehit düştüğü belirtildi. Bakanlık, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadelerine yer verdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar […]

Bayram Tatilinde Gerçekleşen Trafik Kazaları Nedeniyle 49 Kişi Hayatını Kaybetti
Gündem
21 Haziran 2024
Bayram Tatilinde Gerçekleşen Trafik Kazaları Nedeniyle 49 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden vatandaşların dönüş yolculuklarının başladığını belirtti. Geri dönüşlerin başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğunun da artmaya başladığını ifade eden Bakan Yerlikaya, sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Yerlikaya, sürücülere hız sınırlarına riayet etmeleri, emniyet kemerlerini takmaları ve trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattı. Trafik kazalarının önüne geçmek için alınması gereken bu […]