Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni güne %1,12'lik bir artışla 10.588,16 puandan başladı.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yeni güne yüzde 1,12 artışla 10.588,16 puandan başladı. Açılışta, BIST 100 endeksi önceki kapanışa kıyasla 116,84 puanlık bir artış gösterdi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,53 ve holding endeksi yüzde 0,93 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselişi yüzde 2 ile spor sektörü kaydederken, orman kağıt basım sektörü yüzde 3,38 düşüşle tek kaybettiren sektör oldu.

Geçtiğimiz cuma günü Borsa İstanbul’da alıcılı bir seyir izlenmiş ve BIST 100 endeksi günü yüzde 0,76 artışla 10.471,32 puandan kapatmıştı.

Londra’da Yatırımcı Toplantıları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışındaki yatırımcılarla olan toplantılarını İngiltere’nin başkenti Londra’da sürdürüyor. Ekim 2023’teki ziyaretinin ardından yeniden Londra’da yatırımcılarla bir araya gelecek olan Şimşek, cuma gününe kadar sürecek temaslarında yüzlerce yatırımcıyla buluşacak. Bu toplantılar, yatırım bankaları JP Morgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından organize ediliyor.

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz indirimlerine başlayacağı beklentilerinin güçlenmesine rağmen karmaşık bir seyir izlendiğini belirtiyor. Bugün İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz kararı yatırımcıların odak noktası haline geldi. BoE’nin politika faizini indirmesi beklenmezken, enflasyon verilerinin ardından ağustos veya eylül ayında faiz indirimi yapabileceği beklentisi artmış durumda. Ancak hizmet sektöründeki ücret artışlarının yüksek seviyelerde seyretmesi, bu beklentileri gölgelemekte.

Günün Ekonomik Verileri

Bugün yurt içinde tüketici güven endeksi ve bütçe dengesi, yurt dışında ise BoE’nin faiz kararı, ABD’de haftalık işsizlik başvuruları, konut başlangıçları ve inşaat izinleri ile Avro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi takip edilecek. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.700 seviyelerinin direnç, 10.400 ve 10.300 puanın ise destek seviyeleri olduğunu ifade ediyor.

Exit mobile version