Bayram Tatilinde Gerçekleşen Trafik Kazaları Nedeniyle 49 Kişi Hayatını Kaybetti

Bayram tatilinin bitmesine az bir zaman kala vatandaşlar geri dönüş yolculuklarına başladı. Kurban Bayramı tatilinin 6 günlük sürecinde gerçekleşen trafik kazaları nedeniyle 49 vatandaş hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden vatandaşların dönüş yolculuklarının başladığını belirtti. Geri dönüşlerin başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğunun da artmaya başladığını ifade eden Bakan Yerlikaya, sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Yerlikaya, sürücülere hız sınırlarına riayet etmeleri, emniyet kemerlerini takmaları ve trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattı. Trafik kazalarının önüne geçmek için alınması gereken bu önlemlerin hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

Denetimler 24 Saat Sürüyor

Bakan Yerlikaya, bayram tatili süresince trafik polisleri ve jandarma ekiplerinin 24 saat esasına göre görev başında olduğunu belirtti. Bu kapsamda yapılan denetimlerin, kazaların azaltılmasına yönelik önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Bakan Yerlikaya, bayram tatili boyunca toplam 414 bin 776 aracın denetlendiğini ve 22 bin 592 araca hız ve radar cezası kesildiğini belirtti. Yapılan bu denetimlerin, trafik güvenliğinin sağlanmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Bayram tatilinin altıncı günü olan 20 Haziran 2024 tarihinde, ülke genelinde 668 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalar sonucunda 13 kişi hayatını kaybederken, 1133 kişi de yaralandı. Yerlikaya, bayram tatilinin ilk altı gününde toplam 49 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 bin 683 kişinin yaralandığını açıkladı.

Exit mobile version