SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Antalya’ya Turist Akını

Yayınlanma:
ABONE OL
Antalya’ya Turist Akını

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, Antalya’nın yılın ilk 5 ayında ağırladığı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,26 artış gösterdi. Böylece Antalya, turizmde tüm zamanların en iyi başlangıcını yaparak, ilk 5 ayda 3 milyon 959 bin 267 ziyaretçi sayısına ulaştı. Mayıs ayında en fazla turist gönderen ülke sıralamasında Rusya, Almanya’yı geride bırakarak zirveye yerleşti.

Bu dönemde Antalya’ya en çok turist gönderen ülke sıralamasında Almanya birinci sıradaki yerini korudu. Antalya’ya en fazla ziyaretçi 974 bin 272 ile Almanya’dan gelirken, Rusya 857 bin 862 ziyaretçi ile ikinci, İngiltere ise 451 bin 341 kişi ile üçüncü sırada yer aldı. Bu ülkeleri sırasıyla Polonya, Hollanda, Kazakistan, Ukrayna, Litvanya, Belçika ve Fransa takip etti.

Geçen yılın aynı dönemine göre ana pazar ülkelerden gelen ziyaretçi sayısında Almanya yüzde 18, Rusya yüzde 9, İngiltere yüzde 28, Polonya yüzde 35, Hollanda yüzde 16, Kazakistan yüzde 12, Ukrayna yüzde 59, Belçika yüzde 12 ve Fransa yüzde 39 artış kaydetti.

Mayıs Ayında Rekor Artış

Antalya, denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleri, kültürel yapıları ve antik kentleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu yılın mayıs ayında Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,72 artarak 1 milyon 892 bin 302 oldu.

Mayıs ayında en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında Rusya ilk sıraya yerleşti. Almanya’yı geride bırakan Rusya’dan Antalya’ya 491 bin 78 ziyaretçi geldi. Almanya 434 bin 609 ziyaretçi ile ikinci sırada yer alırken, İngiltere 185 bin 221 ziyaretçi ile üçüncü oldu.

Polonya, Hollanda, Kazakistan, Ukrayna, Litvanya, Romanya ve Belarus ise İngiltere’nin ardından mayıs ayında Antalya’ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında yer aldı.

Geçen yılın aynı dönemine göre, mayıs ayında ana pazar ülkelerden Rusya yüzde 26, Almanya yüzde 14, İngiltere yüzde 23, Polonya ve Hollanda yüzde 38, Kazakistan yüzde 11, Ukrayna yüzde 66, Romanya yüzde 45 ve Belarus yüzde 36 oranında artış gösterdi.

İlgili Haberler

Pençe-Kilit Operasyonunda Bir Askerimiz Şehit Düştü
Gündem
21 Haziran 2024
Pençe-Kilit Operasyonunda Bir Askerimiz Şehit Düştü

Bugün yapılan açıklamada, operasyon bölgesindeki arama tarama faaliyeti sırasında çıkan çatışmada Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un şehit düştüğü belirtildi. Bakanlık, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadelerine yer verdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar […]

Bayram Tatilinde Gerçekleşen Trafik Kazaları Nedeniyle 49 Kişi Hayatını Kaybetti
Gündem
21 Haziran 2024
Bayram Tatilinde Gerçekleşen Trafik Kazaları Nedeniyle 49 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden vatandaşların dönüş yolculuklarının başladığını belirtti. Geri dönüşlerin başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğunun da artmaya başladığını ifade eden Bakan Yerlikaya, sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Yerlikaya, sürücülere hız sınırlarına riayet etmeleri, emniyet kemerlerini takmaları ve trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattı. Trafik kazalarının önüne geçmek için alınması gereken bu […]

Şarampole Uçan Otomobilde 4 Kişi Hayatını Kaybetti
Gündem
21 Haziran 2024
Şarampole Uçan Otomobilde 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Kaza, gece saatlerinde Konya-Adana Karayolu üzerinde bulunan Hortu mevkiinde yaşandı. Ahmet Çelik’in kullandığı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı ve alev aldı. Kaza sonrası olay yerine hızla itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alev alan araca müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Ancak otomobilde bulunan 4 kişi hayatını […]