Altın Fiyatlarında Son Durum

Altın piyasası, yeni haftaya düşüşle başladı. Gram altının fiyatı, haftanın ilk işlem gününde 2 bin 439 lira seviyesine indi. Çeyrek altın 3 bin 990 liradan, Cumhuriyet altını ise 15 bin 900 liradan satılıyor.

Geçtiğimiz Cuma günü, altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak yükselen gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 2,7 artışla 2 bin 459 liradan kapattı. Ancak yeni haftanın ilk gününde, saat 11.00 itibarıyla gram altın fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,8 düşüşle 2 bin 439 liraya geriledi.

Cuma günü yüzde 1,3 artışla 2 bin 333 dolardan kapanan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,6 düşüşle 2 bin 318 dolardan işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz indirimlerine başlayacağına dair beklentilerin artmasına rağmen, bankanın gelecekteki faiz politikalarına ilişkin belirsizlikler varlık fiyatlamalarını etkiliyor. Bu hafta, yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında olacak.

Analistler, ABD’de enflasyonun yavaşlamasına rağmen Fed’in faiz oranlarını düşürmek için gelecek dönemde açıklanacak makroekonomik verilerin ekonomide yavaşlama sinyalleri verip vermeyeceğini dikkatle takip edeceğini belirtti. Bu hafta, ABD’de perakende satışlar, sanayi üretimi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları gibi önemli veriler açıklanacak. Ayrıca Fed yetkililerinin yapacağı açıklamalar da yatırımcıların radarında.

Bugün, ABD’de New York Fed sanayi endeksi verileri takip edilecek. Teknik analiz açısından, altının ons fiyatında 2 bin 330 ve 2 bin 350 dolar seviyeleri direnç, 2 bin 300 ve 2 bin 280 dolar seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

Exit mobile version