Altın Fiyatlarında Kritik 2 Gün

Altın fiyatları, sabah saatlerinden itibaren yatay bir seyir izliyor. Gram altın 2 bin 429 TL'den işlem görürken çeyrek altın 3 bin 972 lira seviyesinde satılıyor.

Küresel piyasalarda altın fiyatları durgun seyrini sürdürüyor. Ons altın 2.350 doların altına geriledi. Büyük merkez bankalarının faiz yönünden vereceği karara odaklanan altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle durgun seyre izliyor.

Ons altın güne 2.350 dolardan başladıktan sonra gün içinde 2.343 dolar ile 2.352 dolar arasında dalgalanma gösterdi. Şu an itibarıyla ise 2.347 dolardan işlem görüyor.

Güne gram altın 2.431 liradan başlamasının ardından gün içinde dalgalanmalar yaşadı. En düşük 2.421 lira, en yüksek ise 2.435 lira seviyesini gören gram altın şu sıralar 2.429 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı’da gram altın 2.419 liradan alıcı bulurken 2.436 liradan satılıyor.

Gözler Yurtdışı Verilerinde

Avrupa Merkez Bankası’nın, faiz kararı açıklanacak. Uzmanlar, ECB’nin faiz indirmesi halinde gelişmiş ülkeler arasında ilk faiz indirimini gerçekleştiren merkez bankası olacağını öngörüyor.

Cuma, küresel piyasalar için oldukça kritik bir gün olacak. Yatırımcılar, ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi ve dolar endeksindeki hareketleri yakından takip edecek. Bu veriler, piyasalara yön verecek ve yatırımcıların kararlarını etkileyecek önemli ipuçları sunacak.

Exit mobile version