SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Schengen Vizesine Zam Geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL
Schengen Vizesine Zam Geliyor

Avrupa Komisyonu, Schengen vizesi ücretlerine yüzde 12 oranında zam geleceğini doğruladı. Bu artışla birlikte Schengen vizesi için yetişkinlerden alınan temel ücret 80 Euro’dan 90 Euro’ya, çocuklar için ise 40 Euro’dan 45 Euro’ya yükseliyor.

Euronews’in haberine göre artan enflasyon nedeniyle yapılan bu düzenlemeyle Schengen vizesi ücretleri hala diğer ülkelerle kıyaslandığında “nispeten düşük” olarak değerlendiriliyor. Örneğin, İngiltere’de vize ücreti 134 Euro, ABD’de 185 Euro ve Avustralya’da 117 Euro’dan başlıyor.

Schengen Bölgesi, AB üyesi ülkeleri (İrlanda ve Kıbrıs hariç) ve kara sınırları için Romanya ve Bulgaristan’ı kapsarken, AB üyesi olmayan Norveç, İzlanda, Lichtenstein ve İsviçre de bu konvansiyonun bir parçası.

Kimler Schengen Vizesine İhtiyaç Duyuyor?

Schengen vizesi, AB/Schengen Bölgesi’nin 90 gün kuralından yararlanamayan AB vatandaşı olmayanlar için zorunlu. Bu vize, turizm veya aile ziyaretleri için gerekli olup, 28 Avrupa ülkesinde çalışmak için kullanılamıyor. Schengen vizesi ile herhangi bir altı aylık dönemde 90 güne kadar kalınabiliyor.

ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerden kısa süreli ziyaretler için gelenlerin Schengen vizesine başvurmalarına gerek yok. Bu ülkelerden gelenler, her 180 gün içinde 90 gün boyunca vizesiz seyahat edebiliyorlar. Daha uzun süre kalmak veya çalışmak isteyenlerin, ziyaret edecekleri ülkeden farklı bir vize başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Schengen vizesine yönelik bu yeni düzenlemelerin, Haziran ayı içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İlgili Haberler

Benzin ve Motorine Yüklü Zam Geliyor
Ekonomi
21 Haziran 2024
Benzin ve Motorine Yüklü Zam Geliyor

İdari tatil nedeniyle ertelenen akaryakıt zamlarının yeni tarihi açıklandı. 23 Haziran’ı 24 Haziran’a bağlayan gece, benzine 1 lira 81 kuruş, motorine ise 1 lira 79 kuruş zam yapılacak. Şu anda geçerli olan fiyatlar ise şöyle: Benzin Fiyatları: İstanbul (Avrupa Yakası): 40,29 TL Ankara: 41,24 TL İzmir: 41,54 TL Motorin Fiyatları: İstanbul (Avrupa Yakası): 40,67 TL […]

Ayçiçek Yağında Fiyat Artışı Bekleniyor
Ekonomi
21 Haziran 2024
Ayçiçek Yağında Fiyat Artışı Bekleniyor

Çekirdek stoklarının azalması ve sıcak havaların etkisiyle ayçiçek yağı fiyatlarında artış yaşanıyor. Son bir ay içinde ham ayçiçek yağı fiyatları uluslararası piyasalarda %20’ye yakın yükselerek ton başına 870 dolardan 1030 dolara çıktı. Bu artışın Türkiye iç piyasasına da yansıması bekleniyor. Uluslararası piyasalarda ham ayçiçek yağı fiyatlarının hızlı bir şekilde yükselmesi, Türkiye’de de market raflarındaki fiyatları […]

Akaryakıt Zammı Haftaya Ertelendi
Ekonomi
20 Haziran 2024
Akaryakıt Zammı Haftaya Ertelendi

Sektör kaynakları, benzin fiyatlarına 1 lira 64 kuruş, motorin fiyatlarına ise 1 lira 63 kuruş zam yapılmasını bekliyordu. Ancak EPDK’nın anlık müdahalesiyle bu zamlar ertelendi. Yeni zam oranları, 24 Haziran Pazartesi gecesi yeniden hesaplanacak ve döviz kurları ile uluslararası petrol fiyatlarına göre belirlenecek. İstanbul’da şu anda benzin litre fiyatı yaklaşık 40,30 TL, motorin litre fiyatı […]