SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haber10.com

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

2024 TR-YÖS/1 Sınav Sonuçları Açıklandı

Yayınlanma:
ABONE OL
2024 TR-YÖS/1 Sınav Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 18 Mayıs 2024 tarihinde yapılan Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nın (2024 TR-YÖS/1) sonuçlarını açıkladı.

ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre 2024-TR-YÖS/1 sınavına ait değerlendirme işlemleri tamamlandı ve adaylar sınav sonuçlarına erişebilir hale geldi. Sınava giren adaylar, sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresine T.C. kimlik numaraları, Y.U. numaraları veya TR-YÖS kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yapabilirler.

İlgili Haberler

TBMM’ye Sevk Edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı Gündemde
Eğitim
6 Haziran 2024
TBMM’ye Sevk Edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı Gündemde

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer alan ve özellikle “Hizmet sınıfının değiştirilmesi” başlıklı madde, öğretmenler arasında tartışma konusu oldu. Bu düzenlemeye göre yetersiz performans gösteren kadrolu öğretmenler merkeze çekilerek başka bir görevde değerlendirilecek. Yeni düzenlemeye göre Bakanlık müfettişleri veya eğitim müfettişleri tarafından yapılan denetimler sonucunda, öğretmenlik yeterliliklerini yerine getirmekte zayıf bulunan öğretmenler önce akademik bir eğitime […]